Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-11-03

10 minuters hudvårdsrutin med Cornelia Granslätt

 

Morgon:

På morgonen tvättar jag ansiktet med ett micellärvatten från Bioderma. Jag brukar undvika att tvätta med produkter som kräver vatten på morgonen då min hud är rätt torr just nu och vatten torkar ju ut. Efter tvätt använder jag en toner från Leegeehaam (som nu heter Dr. Ceuracle). Steg två är serum, just nu använder jag ett med massa fukt från Klairs, som heter Rich Moist Soothing Serum. Jag låter serumet sjunka in och duttar därefter på min ögonkräm, använder en från Exuviance, DePuffing Eye Serum. Det näst sista steget är en dagkräm med massor av fukt och vitaminer från Leegeehaam, Vita Propolis.Jag avslutar med K Ceutic från Dermaceutic, en reparationskräm som ger huden näring, perfekt för min lite irriterade hy runt munnen. Den innehåller även spf 50.

 

Under dagen:

Vid skrivbordet på jobbet har jag just nu två olika mister, MAC Fix+ och Make The Make Melon Moisture Mist. Sprayar på under dagen för att återfukta ansiktet.

 

Kvällen:

På kvällen kör jag en ordentlig rengöring i två steg. Först en oljerengöring från Klairs och sedan en gelrengöring från Skin Treat som heter Multi-Action Face Cleanser. När jag är klar med rengöringen drar jag en pad från Exuviance över hela ansiktet, den är exfolierande och väldigt skön! Sen använder jag en kräm från märket Verso som innehåller retinol. Jag använder sedan samma ögonkräm och serum som på morgonen. Avslutningsvis applicerar jag en nattmask, just nu använder jag en gammal trotjänare från Klairs, Freshly Juiced Vitamin E Mask.

 

Övriga rutiner: 

Två gånger i veckan brukar jag även köra ordentlig exfoliering i form av en AHA + BHA-syra från The Ordinary. Jag älskar att testa nya produkter, så min rutin ändras lite då och då, men det här är det jag använder just nu.

 

Cornelia jobbar som pr-konsult på byrån Presskontakterna.
Följ med henne på Instagram HÄR!

RELATED
Reactions