Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-05-12

10 minuters hudvårdsrutin med Linn Herbertsson

 

Morgon:

Min hudvårdsrutin ska gärna gå så snabbt som möjligt så när jag har duschat smörjer jag in mig med mitt serum från Medik8, ansiktskräm från Aesop och sist men inte minst, mitt solskydd. Jag har alltid spf50 i ansiktet, på halsen och händerna, året runt. De farliga strålarna utsätts vi för även under molniga dagar. Just nu använder jag en spf från Nivea, den är så lätt i konsistensen och absorberas snabbt vilket jag gillar.

 

Under dagen: 

Brukar inte göra något med min hud under dagarna, men häromdagen fick jag höra att man borde fylla på med spf var tredje timme för efter tre timmar slutar tydligen skyddet att verka så nu tänkte jag börja fylla på under dagen också. Ett tag försökte jag börja med face mist men jag gillar verkligen inte känslan av att spraya ”vatten” i ansiktet, haha. Så jag använder bara det när jag flyger ibland.

 

Kvällen:

På kvällen tvättar jag av mitt smink med min rengöring från La Roche Posay. Jag fick problem med eksem runt ögonen förra året. Jag har aldrig haft det tidigare så jag var ganska knäckt och kunde knappt sminka mig längre. Då tipsade en läsare som hade haft samma problem om La Roches produkter och jag har inte haft några problem sedan dess. Efter rengöring peelar jag två kvällar i veckan med en ansiktspeel från Aesop, sedan blir det serumet från Medik8 och även en nattkräm från dem som heter R-retinoate.

 

Övriga rutiner: 

En vän till mig som är utbildad hudterapeut sa för några månader sedan att retinol är det enda ämnet som faktiskt tränger in i huden och gör skillnad. Sedan dess kör jag på Medik8’s produkter nattetid och ordentligt återfuktande ansiktskräm under dagtid. Retinol är tydligen ett väldigt aktivt ämne så man ska börja med det ett par gånger i veckan tills huden har vant sig.

 

 

Linn Herbertsson jobbar som influencer och driver bolaget Organista.
Följ med henne på Instagram här!

RELATED
Reactions