Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

People

2019-05-15

En karriärs Q&A med Daniela Upmark

Daniela Upmark grundade smyckesvarumärket Blue Billie för fyra år sedan och nyligen slog de upp portarna till sin första pop up-butik i Stockholm. Vi har pratat med Daniela om hur Blue Billie föddes, entreprenörsskap och råd till alla som vill följa sina entreprenörsdrömmar!

 

 

HUR FÖDDES IDÉN TILL BLUE BILLIE?

Idén föddes inte över en natt utan kommer från min vilja att inspirera, mitt driv att visa mig själv att jag kan och mitt mål; att få mina kunder att våga vara personliga i sina val av smycken.

 

VAD VAR DET FÖRSTA STEGET?

Jag börjar alltid med att sätta ihop ett moodboard som ska avspegla känslan kring varumärket. Detta hjälper mig att få varumärket, att i ett tidigt skede, kännas levande. Sedan berättade jag faktiskt för ett antal personer att jag ska starta eget. För att skapa lite press mot mig själv och för att motverka att jag skulle ge upp för lätt.

 

KAN DU BERÄTTA OM NÅGOT SOM DU ANSER VARA ETT MISSTAG LÄNGST RESANS GÅNG?

Något som jag hade gjort annorlunda nästa gång är att från början starta med några fler personer. Jag är otroligt stolt över där jag är idag så tror inte riktigt på misstag utan alla berg var tvungna att bestigas för att nå hit.

 

HAR DU GÅTT PÅ NÅGRA NITAR?

Massor! Men det är dessa man lär sig av och som också verkligen får en att följa sin magkänsla fullt ut.

HAR DU NÅGON GÅNG VELAT GE UPP OCH GÅ TILLBAKA TILL EN VANLIG ANSTÄLLNING?

Nej den tanken har aldrig slagit mig under hela den här resan.

 

NÄR KÄNDE DU AV ATT DET VAR DET HÄR DU SKULLE GÖRA?

Det kände jag samma sekund som idén till Blue Billie kom. Jag velar inte så mycket utan är en person som fokuserar väldigt mycket på framtiden vilket gör att jag har en kör-bara-kör attityd. Jag vill alltid befinna mig i rörelse.

HAR DU HAFT NÅGOT WOW-MOMENT?

När vi i höstas re-lanserade Blue Billie, som hade genomgått en total re-branding, fick jag gåshud. Det var första gången sedan jag startat eget, som jag stannade upp och kände att jag var 100% nöjd och stolt.

 

Men även att så otroligt coola och inspirerande kvinnor som; Alicia Vikander, Poppy Delevigne, Pernille Teisbaek, Blanca Miro och Emily Weiss bär Blue Billie har varit riktiga wow-moments.

HAR DU FÅTT UPPOFFRA NÅGOT FÖR ATT TA DIG DIT DU ÄR?

Absolut. Framför allt att jag inte haft lika mycket tid och ork till sociala tillställningar utan oftast prioriterat att varva ner och hämta energi för att kunna prestera maximalt dagen därpå.

 

 

OM DU FICK DRÖMMA, VEM SKULLE DU HELST SE BÄRA BLUE BILLIE?

Natalie Massenet.

 

VAD HAR VARIT STÖRSTA UTMANINGEN HITTILLS?

Att skilja på mitt person-och organisationsnummer, haha!

 

NÅGRA TIPS OCH RÅD TILL ANDRA SOM DRÖMMER OM ATT STARTA EGET OCH FÖLJA SINA DRÖMMAR?

Välja dem du lyssnar på. Inse att du kommer vilja ge upp väldigt många gånger (men att alla framgångsrika entreprenörer har stått inför exakt samma utmaningar) men det är just motgångarna som kommer avgöra om just DU kommer lyckas.

 

Pop up-butiken är öppen från 1 maj till 15 juli. 

RELATED
Reactions