Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-05-19

10 minuters hudvårdsrutin med Hannah Sjöström

 

Morgon:
Jag tvättar ansiktet enbart med vatten på morgonen, tycker att det räcker gott, och vill inte irritera eller slita på huden i onödan. Följer upp med en toner, tex Moonsuns Refreshing Face Mist och sen kommer en 3-stegsraket; Tata Harper Rejuvenating Serum som jag klappar in på fuktad hud, och sen trycker jag in ett par droppar Kora Organic Noni Glow Face Oil och så “försluter” jag hela härligheten med Tata Harper Repairative Moisturizer. Jag går inte ut i Stockholmsluften utan en foundation eller BB-Cream som skyddar mot sol och föroreningar, så Madaras Anti-Pollution CC Cream SPF 15 åker på sen, innan jag lägger min makeup. Sist lägger jag min ögonkräm, Tata Harpers Illuminating Eye Cream som ger snygg lyster.

 

Under dagen:
Jag behöver egentligen bara tre saker under dagen; Loelle Rose Water som jag gärna sprayar i ansiktet flera gånger om dagen för extra fukt och skydd, en handkräm, en av mina favoriter är Neal’s Yard Remedies Wild Rose Hand Cream – har minst 2 handkrämer i väskan hela tiden! – och så ett läppbalsam, just nu älskar jag Annemarie Börlind For Lips. Om jag är ute i solen hela dagen applicerar jag självklart mer solskydd – jag vill inte påskynda åldrandet i huden…!

 

Kvällen:
Jag unnar mig längre egentid i badrummet på kvällen och älskar att ta det lugnt, lite som en mysig ritual. Jag tvättar av mig smink och smuts från dagen och då använder jag allra helst en oljerengöring, bäst just nu är Tata Harpers Nourishing Cleanser. Sen tar jag ansiktsvatten, samma serum som på morgonen, och avslutar gärna med en olja, tex samma som på morgonen. Jag passar också på att massera ansiktet då, gärna med min gua sha sten i rosenkvarts. Det är fantastiskt och sätter fart på cellförnyelse i huden = glow!

 

Övriga rutiner:
Minst en gång i veckan använder jag en fuktmask som jag sover med. Då blir huden så mycket mjukare och mer plumpad och glowig. Kan inte få för mycket fukt! Favoriten kommer från Nuori, Supreme Moisture Mask. Jag kör också en peeling cirka en gång i veckan, men är försiktig med allt för mycket syror, eftersom de kan skada hudens egen barriär, tycker May Lindstrom The Clean Dirt gör jobbet riktigt bra. Extra viktigt för min hud är att fylla på med fukt inifrån också, så och jag äter kollagen, Collacen från Jabushe dagligen, och det gör verkligen otroligt skillnad i volym på min hud. Och dessutom hjälper det bindväven i kroppen – perfekt för en yogi som mig!

Hannah Sjöström är journalist, författare och expert på ekologisk skönhet.
Följ med Hannah på Instagram här, eller på den egna sajten – Naturligt Snygg.

 

RELATED
Reactions