Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-05-26

10 minuters hudvårdsrutin med Cecilia Ortmark Söder

 

Morgon:

Jag börjar alltid dagen med att dubbeltvätta ansiktet, det innebär att jag rengör i två steg. Det första steget är en oljerengöring som används för att balansera talproduktionen och rengöra. Jag använder oljerengöringen från Klairs – Gentle Black Deep, därefter fortsätter jag med en skumrengöring från Leegeehaam. Efter det använder jag mina händer och klappar in en toner från Klairs. I Korea använde många ”the 7 skin method” vilket även jag har inspirerats av. Metoden innebär att man tar toner i flera lager för att få huden spänstig och återfuktad.

 

Sedan fortsätter jag med en essence från Legeehaam för att lugna huden. Både tonern och essencen går utmärkt att använda under ögonen, så det gör jag. Därefter fortsätter jag med ett serum från Leegeeham som jag använder i hela ansiktet. Vidare till kräm så använder jag nu på våren och sommaren en tunnare kräm från By Wishtrend. Avslutningsvis använder jag alltid, året om en BB-cream från Klairs. Klairs BB-cream innehåller både SPF och funkar utmärkt att använda även runt ögonen. En riktigt bra produkt med andra ord!

 

Under dagen:

Tar jag med jämna mellanrum min mist från Hyggee, den är superskön för den både återfuktar huden och kontrollerar talgproduktionen. Misten funkar bra ovanpå sminket men ibland blandar jag den med lite BB-cream för att känna mig extra fräsch. Sitter jag hemma och jobbar tar jag ibland min toner och masserar in i ansiktet följt utav en sheetmask. Min favorit just nu är Make p:rem Blending Me Moisturizing Oil Mask.

 

Kvällen: 

På kvällen har jag ungefär samma rutin som på morgonen, men jag lägger antingen C-vitamins serum, en AHA eller BHA toner. Därefter använder jag Klairs bomullspads med tillhörande toner. De dagar jag inte använder syror så använder jag istället Leegeehaams Tea Tree Essence och tar Klairs toner med händerna. Några dagar i veckan använder jag två stycken serum. Att använda två serum är också något jag lärt mig utav mina år i Korea, serumen boostar varandra. Serum som jag använder ihop är By Wishtrend Pure Vitamin C och By Wishtrende Polyphenol in Propolis. Avslutningsvis tar jag alltid en nattmask som innehåller PHA och ger väldigt mycket lyster.

 

Övriga rutiner:

Då och då exfolierar jag med en exfoliering som lämnar en silkeslen, då använder jag dock ingen AHA eller BHA toner, utan bara exfolieringen. Ibland använder jag även sheetmasks, min nuvarande favorit är en med mycket återfuktande oljor från P:rem. En annan jättebra sheetmask är en mask från By Wishtrend.

 

 

Cecilia Ortmark Söder brinner för hudvård och driver bolaget Glowid.
Följ henne på glowids Instagram HÄR. 

RELATED
Reactions