Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-06-02

10 minuters hudvårdsrutin med Olivia Bergman

 

Morgon:

Jag börjar varje morgon med att tvätta ansiktet med en rengöring från Make P:rem. Det är ett rengöringsvatten med olja som man tar på en bomullspad och tvättar huden med. Den torkar inte ut huden utan rengör, återfuktar och tar bort smuts som tillkommit under natten. Efter den brukar jag använda en toner från Klairs som ger fukt och neutraliserar PH-värdet. Jag brukar använda en oljeampull från Leegeehaam som verkar antiinflammatoriskt och ger extra mycket lyster till ansiktet. Utöver det ska den hjälpa till att förnya hudceller och lugna huden. Därefter brukar jag köra tre lager med serum, just nu använder jag Glossiers Super Pure, Super Glow med C-vitamin och till sist Super Bounce. När man använder serum i lager bör man använda den tunnaste först och låta den torka in ordentligt innan man applicerar nästa lager. Jag avslutar alltid min hudvårdsrutin med mycket solskyddsfaktor.

 

Under dagen:

Jag försöker vara noga med att inte pilla så mycket med smutsiga händer i ansiktet, utöver det gör jag inte så mycket under dagen. Är jag solen brukar jag försöka fylla på med solskyddsfaktor regelbundet, just nu använder jag en från Glossier som heter Invisible Shield. Det är som en dagkräm kombinerat med solskydd.

 

Kvällen:

På kvällen rengör jag huden i två steg. Jag brukar börja med en ansiktstvätt från Klairs som heter Gentle Black Deep Cleansing Oil. Den tar jag på torrt ansikte och i kontakt med vatten så blir det mer som en ansiktsmjölk. Efter den använder jag samma tvätt som på morgonen. Jag avslutar alltid med en väldigt fet ansiktskräm från Egyptian Magic.

 

Övriga rutiner:

Någon gång i veckan använder jag en tvätt som kommer från By Wishtrend, den innehåller grönt te och papain enzymer så den exfolierar och jämnar ut huden. Den kommer i pulverform och går antingen att använda som en skrubb, eller så blandar man ut den med mer vatten och får som en klassisk ansiktstvätt. Vill jag ha extra glow använder jag en mask med E-vitamin från Klairs.

 

Olivia Bergman jobbar som modell och frilansar som kreativ konsult.
Följ henne på Instagram här!

 

RELATED
Reactions