Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-06-09

10 minuters hudvårdsrutin med Susanne Barnekow

 

Morgon:

I och med att jag arbetar som skönhetsredaktör och beautybloggare så växlar det mellan vilka produkter jag använder men jag har så klart vissa favoriter som fastnat och hänger kvar. I regel börjar jag med att använda ett micellärt rengöringsvatten på en bomullstuss, för att få bort gamla hudrester och produkter som kan ha samlats på huden under natten – här har jag faktiskt en riktig budgetfavorit från Nivea som heter MicellAIR Skin Breathe som även lugnar och återfuktar huden. Jag använder därefter mitt serum med C-vitamin som skyddar huden under dagen och gör den hälsosam och glowig, det kommer från Glossier och heter Super Glow – det klappar jag in i hela ansiktet. Därefter applicerar jag en av mina favoritprodukter från Elixir som heter Niactil 4%, vilket är en lätt gel som återfuktar samtidigt som den motverkar fina linjer och reducerar stora porer. Sist men inte minst SOLSKYDD! Det solskydd jag alltid kommer tillbaka till är Super Light Daily Wrinkle Defence från Paulas Choice som är en makalöst bra produkt som även fungerar perfekt som makeup-bas på min blandhud då den mattar ned något. Ibland använder jag ett mer återfuktande solskydd under ögonen, då jag inte behöver matta ner det området utan snarare återfukta, och då blir det EVYS solskydd (som jag även växlar med och använder i hela ansiktet) eller klassikern K-Ceutic från Dermaceutic

 

Under dagen:

Om det är mycket sol kan jag komplettera mitt solskydd med en spray eller puder som innehåller solskydd. Body Shop har en spray som heter Skin Defence Multi-Protection Face Mist som har SPF30 och även skyddar mot luftföroreningar. Den funkar bra när det krisar då den inte blir så fet och glansig som jag tycker att andra sprayprodukter kan bli. Den innehåller dock Alcohol Denat som inte är så snällt mot huden och kan torka ut – men den är kalas att ha lite då och då om man inte är så känslig. Annars är en vanlig återfuktande ansiktsspray något som jag i regel applicerar flera gånger om dagen – en favorit här är Kerstin Florians Rehydrating Neroli Water, som är ljuvlig!

 

Kvällen:

Jag tvättar alltid ansiktet med en skonsam rengöringsgel i duschen – en favoritprodukt är Dermalogicas Intensive Moisture Cleanser. Därefter kör jag mitt micellära rengöringsvatten på en bomullstuss – man kan inte ana vad mycket makeuprester som inte följer med efter en vanlig rengöring. Nu är det dags för att mätta huden med fukt och här klappar jag in ett fuktserum – en långtida favorit är H.A. Intensifier från SkinCeuticals. Den kan jag köra i ett par steg där jag låter det första lagret sjunka in helt och sedan matar på igen! Jag brukar använda en retinolprodukt några gånger i veckan – inte varje dag då min hud kan bli lite irriterad. En favorit bland retinolprodukter får nog bli R-Retionate från Medik8. Jag avslutar med en lite fetare produkt alternativt en nattmask som omsluter huden medan jag sover – Nourishing Cream från Verso är verkligen ljuvlig och innehåller en massa nyttigheter för huden.

 

Övriga rutiner:

Jag är ju en riktig skönhetsjunkie och självklart använder jag olika typer av ansikstmasker med jämna mellanrum – allra helst efter jag tränat bikramyoga, då det är det extra härligt att svalka och lugna huden, men även innan en festkväll när man vill att huden ska vara på topp! Jag har så många favoriter här men en som är extra skön och svalkande är Anti-Stress Mask från Mesoestetics, som är ljuvlig för en stressad hud. Jag använder även exfolierande BHA med jämna mellanrum för att hålla mina orenheter i schack – min go-to produkt här är 2% BHA Liquid från Paulas Choice – den applicerar jag med en bomullstuss på kvällen och låter den vara i ca 30 min innan jag applicerar min vanliga kvällsrutin.

Susanne är skönhetsredaktör på Plaza Magasin och bloggar på Metro Mode.
Följ med henne på Instagram HÄR!

RELATED
Reactions