Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-06-16

10 minuters hudvårdsrutin med Elsa Ekman

 

Morgon:

Jag började ta hand om min hy för ungefär 1–2 år sedan, innan det tvättade jag nästan bara med tvål. Jag började få upp intresset för hudvård när jag märkte att jag lätt blev torr och började få rynkor, kände väl att jag egentligen borde börjat för fem år sedan haha. Min hud har förändrats till det bättre sedan jag började ta hand om den mer ordentligt. På morgonen smörjer jag oftast bara in ansiktet med fuktkräm och serum då jag duschat och tvättat ansiktet noggrant på kvällen. Jag brukar börja med Refresh Essence från Cliniccare, ett serum som jag använt i flera år. Efter den använder jag Dior Prestige Serum och sedan en ögonkräm från Ole Henriksen som jag även lägger lite runt munnen, har hört att det ska vara bra haha. Min favoritprodukt som jag alltid avslutar med är Capture Youth Glow Booster Serum från Dior – ett riktigt bra glow serum som jag lägger på innan min make up.

 

Under dagen:

Jag har precis börjat använda en face mist från Dior, den använder jag för att fräscha till ansiktet och sminket bara. Ibland smetar jag på lite läppbalsam med.

 

Kvällen:

På kvällen blir det ungefär samma rutin som på morgonen men jag börjar så klart med att ta bort smink och tvätta ansiktet. Jag använder en rengöring från Cliniccare som jag tycker är riktig bra! Därefter lägger jag på samma essence och serum som på morgonen, använder inga oljor på kvällen och avslutar alltid med ögonkrämen från Ole Henriksen.

 

Övriga rutiner:

Ett par gånger i veckan använder jag en toner med AHA-syra från Ole Henriksen, vill inte använda syror för ofta så räcker med några kvällar i veckan. Jag älskar de flesta produkter av Ole Henriksen och de har precis släppt en ny primer som ska vara helt otrolig, den ser jag fram emot att testa!

 

Jag går också regelbundet hos min hudterapeut Lie på Pipersgatan och låter henne göra sin magi. Jag är själv dålig på att göra masker och så, då och då kan det blir en sheet mask men det är väldigt sällan. I vintras testade jag att göra microneedling ett par gånger, det var väldigt nytt för mig men jag hittade en favoritbehandling – Magic Pot Deep Hydration. Man slungar ner massa fukt under huden, den är helt otrolig! Aldrig haft ett sånt glow som efter en sådan behandling!

 

Elsa frilansar som modell och jobbar med sociala medier.
Följ med henne på Instagram HÄR!

RELATED
Reactions