Search among our articles

Words by Linda Persson

Wedding

2019-07-20

10 bröllopstrender att undvika enligt experterna

Har du någon gång varit på ett bröllop där det känns som om varje detalj är tagen från en klyschig filmscen? Då har förmodligen värdparet försökt följa de rådande bröllopstrenderna till punkt och pricka. Detta är för dem flesta inte något önskvärt, och risken att en trend blir förlegad är ganska stor. Därför tog vi reda på vilka bröllopstrender några ikoniska planerare och bröllopsveteraner inte vill se mer av 2019.

 

Blomkransar

Enligt Emily Campbell kan blomkransar göra sitt i specifika miljöer till vissa stilar, men på bröllop och framförallt på bruden är blomkransen överdriven. Emily Campbell vill slå ett slag för att skippa blomsterglorian för gott och satsa på en mer klassisk look istället.

 

Olika toner utav vitt på brudtärnornas klänningar

Denna trend får enligt Bronson van Wyck bara bruden att smälta in i mängden istället för att bli stjärnan för kvällen. Ibland kan även brudens eller tärnornas klänningar upplevas som smutsiga när man leker med dessa nyanser. Bronson van Wyck tycker att bruden ska våga sticka ut och vara kvällens mittpunkt!

 

Fakeade blomster- och buskväggar

En annan trend som Emily Campbell vill se mindre utav är uppmonterade blom- och buskväggarna som varit trendiga ett tag. Det syns att dessa växter är oäkta och därför är det bättre att skippa dessa helt. Det är värt en extra tanke innan du sätter upp en sån vägg på ditt bröllop!

 

Kreativa servettplaceringar

David Stark har tyckt till om olika kreativa sätt att placera servetterna på middagen. Framför allt vill han belysa att trenden med att lägga servetten under tallriken bör dö ut snarast. David Stark tycker inte att det är elegant eller passande att behöva lyfta på tallriken och fiska fram en skrynklig servett lagom till middagen.

 

Fransar

Någon som håller det kort och koncist är Rosemary Hattenbach, hon vill se att fransade papper försvinner. De passar sig enligt profilen bättre på födelsedagskalas.

Dåliga hashtags

Frågar man Alison Laesser-Keck and Bryan Keck så är en trend som borde preskriberas dåliga hashtags. Detta är dock svårt, alla vill ha en hashtag som representerar brudparet men som inte blir för löjlig. Försök hålla din hashtag enkel, klassisk och tidlös. Låt innehållet stå för det personliga istället!

 

Otydliga klädkoder

En bröllopstrend som cirkulerat mycket det senaste är otydliga klädkoder. Frack med en twist eller liknande uppskattas oftast inte positivt av gästerna. De flesta uppskattar tydlighet, och de som vill leka med klädkoden kommer göra det oavsett vad du skriver på inbjudan – Jung Lee.

 

Fri bordsplacering

Mindy Weiss tycker att vi ska slopa fri bordsplacering. Den fungerar inte! Mindy Weiss menar att hon alltför många gånger har varit på bröllop där platserna blir för fria och stolar flyttas huller om buller. Det tar tid att få till en bra bordplacering – men det är värt den tiden!

 

Neonskyltar

Ännu en döende trend är enligt Emily Campbell neonskyltarna. Hon menar att det var en rolig grej från början men att det blivit alldeles för överanvänt. Denna trenden kommer att förklaras bortglömd inom en snar framtid.

 

Oändliga sketcher

Alejandra Poupel vill slå ett slag för att korta ner och skala av sketcherna på bröllop. Hon menar att vi är inne i en trend där sketcherna är både oprofessionella och tar alldeles för lång tid. Detta underhåller inte, utan ger en motsatt effekt. Om du ändå vill att sketcherna och talen ska ta stor plats se till att arrangera dem väl.

RELATED
Reactions