Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-08-04

10 minuters hudvårdsrutin med Emelie Johansson

 

Morgon:
Det allra första jag gör när jag vaknar är att ta ut min Beauty roller från Amelie Soie ur kylen medan jag sätter på kaffet i köket. Sedan tvättar jag av natten med Biodermas ansiktsvatten. Efter det applicerar jag By Wishtrends C-vitamin serum för att maxa mitt glow under dagen och skydda huden mot alla fria radikaler. Ögonkrämen Banana Bright från Ole Henrikssen som har en liten uppljusande effekt gillar jag att använda dagtid. Sedan min favoritfuktkräm Aqua Bomb från Belif masserar jag in i huden med min Beauty roller. Detta är världens bästa rutin som dränerar ansiktet på vätska! Du rullar alltid ut från ansiktet för bästa resultat. Det gör att du leder vätskan ut från ansiktet, ett måste för alla som vaknar med lite plufsigt ansikte! Avslutningsvis applicerar jag solskydd från Glossier. Glöm aldrig solskydd, även om solen inte är framme så skadas vår hud av dess UV-strålar.

 

Under dagen:
Under dagen bättrar jag på med mitt läppbalsam från Laneige (lip sleeping mask) och fuktmist från Caudali som har en magisk doft av pepparmint. Den stramar upp huden och ger ett fint glow! Bunkrar alltid upp ett lager när jag besöker Frankrikes apotek.

 

Kvällen:
På kvällen tvättar jag alltid bort mitt smink med en rengöring från Real Barrier och min Foreo Luna. Tycker det är så avslappnande att ta en liten stund för att verkligen göra rent huden och samtidigt få en härlig ansiktsmassage. Därefter så använder jag serum från ACO Face Renewing Face Oil, blandar i några droppar av Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster i min fuktkräm (samma som innan) för att vakna upp med en lätt solkysst hud. Ibland sover jag även med nattmask. Mina favoriter är Filorga NCTF Night Mask och Lanegie Water Slepping Mask.

 

Övrigt.
Jag gör alltid ansiktsbehandlingar kontinuerligt för att hålla huden på topp. Just nu har jag kört en kur med dermapen hos min favorit hudterapeut Therese på Qvi Si. Jag äter dagligen kosttillskott både för min hy och mitt hår. De bästa tipsen jag kan ge är Kollagen, Zink och B-vitamin! Sover alltid på en kudde av finaste siden, det är bra både för din hud och ditt hår!

 

Emelie jobbar som frisör.
Följ med henne på Instagram HÄR!

RELATED
Reactions