Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-09-17

Färgkombinationer vi vill bära just nu

@_jeanettemadsen_                             @tesshell                                            @ninasandbech

 

Att bära starka färger och dessutom kombinera dem med varandra kan kännas som en konst. När man pratar om “color blocking” syftar man på att bära två eller flera färger i en och samma outfit, och oftast blandat starka och ljusa nyanser. För genom att matcha olika färger med varandra blir din look både intressant och iögonfallande – och du kommer inte gå någon obemärkt förbi, jag lovar! Jag har samlat ihop några av mina favoritlooks när det kommer till att matcha färg med färg, för det finns några som är riktiga proffs på just det.

 

@annawinck  

 

Det här är färgkombinationer man kanske inte tänker på i första hand men prova dig fram, lek med färger och bestäm själv vad du tycker om och inte. Jag brukar fuska och hålla mig inom samma färgfamilj men för att verkligen lyckas med färgblockering kombineras färger mitt emot varandra i färghjulet – exempelvis blått och orange eller gult och lila.

 

Men är du (som jag) inte redo att ta det stora klivet? Börja mer försiktigt genom att välja en färg att bygga en monokrom look utifrån, kombinera olika toner och nyanser av samma färg. Eller gör som Thérèse Hellström och välj istället en accentfärg att matcha ihop med din look. Färger som blått, rött, rosa och gult är verkligen humörhöjande och visst blir man glad av att se mer färg på gatorna!

 

@emilisindlev                                   @tesshell                                                           @ellakarberg

RELATED
Reactions