Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Travel

2019-10-02

6 boutiquehotell i London jag längtar efter att besöka

 

 

Har du bokat en weekend till London i höst men inte hittat det perfekta hotellet än? Londons hotellscen är en av de bästa och staden har en hel uppsjö av innovativa boutiquehotell som väntar på att utforskas. För att du enkelt ska kunna navigera dig i djungeln har jag gjort grovjobbet åt dig och tagit fram de bästa boutiquehotellen just nu – från små till stora men alltid genuina och hemtrevliga. Alternativen är så varierade att det finns något som passar varje fantasi! 

 

 

Henrietta Hotel

 Covent Garden, London 

 

Är det en bar eller ett hotell? Den diskreta ingången mitt i Londons ganska hotelllösa Covent Garden gör att du ställs frågande. Hotell Henrietta ägs av den Parisbaserade Experimental Cocktail Club, så bli inte förvånad om du hittar en förblandad cocktail i kylen på rummet. De 18 rummen är inredda i art deco-stil och hela hotellet är utsökt retro så du får snabbt en hemtrevlig känsla här!

 

Chiltern Firehouse

Marylebone, London

 

Det här kan vara det mest kändis-älskade hotellet i hela London och både byggnaden och gästerna lever upp till hypen. Mellan trendiga Marylebone High Street and Baker Street ligger hotellet vars interiör skvallrar om en tidigare brandstation. Chiltern Firehouse har bara 26 rum, alla inredda i retro-brittisk stil med skräddarsydda lakan och öppna spisar i nästan varje rum. Har du turen att få ett bord för brunch, glöm inte testa deras Lobster & crab omelette!

Portobello Hotel

Notting Hill, London

 

Kanske ett av Londons mest kända lyxhotell, det grundades 1971 och har sedan dess varit THE hotell för de som kommer från världen av musik, showbransch och mode. Hotellet har 21 rum, alla unikt inredda i en genuin stil med charmiga möbler och viktorianskt badkar. Vill du önska rum att bo i så är det nummer 16 du ska fråga om!

 

45 Park Lane

Hyde Park, London

 

Byggnaden som står värd för det här hotellet är otroligt vacker och från det att du sätter din fot i entrén förstår du att 1920-talet härskar här. Rena linjer och djärv design ger formen till Park Lane. Ett intimt, glamoröst hotell där du känner dig mer som en medlem av den mest lyxiga klubben i stan.

 

 

45 Park Lane

Yam Hard Hotel

Soho, London

 

Längst ner på Regent Street, beläget i en ljus och urban miljö finns Yam Hard Hotel. Det här liknar förmodligen inget du sett tidigare och inredningen är mysig men cool. Hotellet badar i härligt ljus och på fjärde våningen finns en takterass fylld med olivträd och lavendel. Men bäst av allt? Yam Hard har en neonljusfodrad bowlingbana och bar jag verkligen rekommenderar att starta kvällen i – du kommer inte bli besviken!

 

Artist Residence

Chelsea, London

 

Från utsidan är det ett chict brasserie söder om Victoria Station men inuti har tio hotellrum ristats fram ur ett tidigare radhus, var och en i en helt känsla. Alla hotellrum är unikt inredda med vacker konst och iögonfallande möbler. Längtar du efter att bo här? Se till att vara ute i god tid då stället är omåttligt populärt!

RELATED
Reactions