Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

People

2019-10-06

Min stil: Malin Glemme

 

 

 

Malin Glemme är uppvuxen i centrala Stockholm och driver idag det framgångsrika designföretaget Layered. Malins träffsäkra stil när det kommer till inredning fick oss att bli nyfikna så vi bestämde oss för att lära känna Malin lite bättre genom att fråga ut henne om allt från hennes arbete med Layered, garderobsfavoriter, vad vi alltid hittar i hennes necessär och hur hon helst spenderar en ledig dag.

 

 

En sak i din garderob som du aldrig kommer göra dig av med?

En vit skjorta i herrmodell från Acne. Jag fick den av min bästa kompis Clara när jag startat Layered. Hon tyckte med glimten i ögat att jag behövde en outfit som såg lite mer ”business” ut än den något brokigt mönstrade stil jag körde med för tillfället. Den har använts flitigt o eftersom jag tycker minnet av presenten är så fin så kommer den garanterat få hänga kvar i garderoben in i det sista..

 

Möbel som står högst upp på önskelistan?

Eros side table av Angelo Mangiarotti

 

Drömyrke som barn?

Jag ville länge ha en blomsteraffär. Fortfarande lika fantastiskt förtjust i blommor nu som då men jag njuter hellre av dem hemma än går upp vid 04-snåret för att hitta dom finaste exen.. Tror inte heller att min personlighet o mina styrkor hade kommit så väl ut just i en blomaffär.

 

För tillfället, finns det några trender/stilar inom inredning som du älskar? Hatar?

Älskar skulpturala oväntade former och en elegant internationell stil där konsten är central. Hatar är ett starkt ord men det finns fler stilar som jag inte gillar än som jag gillar kan man sammanfatta det som : )

 

Vem är tidernas mest stilfulla person?

Min mormor Britta. Alltid så elegant o excentrisk för sin tid. ÄLSKAR även Katherine Hepburns klassiska cleana look som ofta byggde på herrplagg.

Vad var det första steget till att göra Layered till en business?

Vi skulle flytta och jag insåg snabbt att det blev svårt att få ihop inredningen vi behövde till den budget vi hade satt upp. Det då existerande utbudet av mattor kändes även rätt tråkigt och om det var något som var fint så var det också väldigt dyrt.. Sagt och gjort så ritade jag upp ett mönster o letade upp en producent. När mattan väl var på plats så fick jag mycket förfrågningar från vänner och bekanta så affärsmöjligheten att göra något större av det hela blev helt plötsligt tydlig..

 

Har du fått uppoffra något för att ta dig dit du är?

Absolut. Många sena nätter med riktigt hårt arbete, gråa hårstrån och mindre tid för socialt liv. Tre barn på det och det finns inte så överdrivet mycket tid till sånt som inte är ”måsten”. Sen min lilla trea Nico kom för ett drygt år sen så har jag dragit ner på tempot på jobbet och jobbat lite mer normala arbetsdagar. Ingen framgång i världen känns värd risken att känna att man missat sina barns uppväxt eller att de minns en som en icke närvarande förälder..

 

Vilken designer gör dig nästan aldrig besviken?

Pass! Har många men svårt att välja ut någon specifik.

 

Något tips och råd till andra som drömmer om att starta eget och följa sina drömmar?

Tänk noga efter innan vad du är duktig på och vad du är mindre bra på och vem som kommer att hjälpa dig med de delar där du behöver stöd. Det ångrar jag själv att jag inte gjorde från början för det hade sparat mig många gråa hårstrån! ; )

Berätta om ett wow-moment

När det är internationellt kända personer som handlar från Layered så är det förstås lite extra spännande. Jag är dock inte den som fastnar alltför länge i att klappa mig själv på axeln utan tycker det är roligare att blicka framåt mot nästa nya produkt eller framsteg.

 

Favoritresmål du alltid återvänder till?

Åre! Så fantastiskt både på vinter, höst och sommar. Storslagen natur, bra restauranger och roliga aktiviteter för hela familjen.

 

Nämn en sak med ditt jobb som ingen kan förvänta sig?

Man får gratis tonade armar med det här jobbet ; ) Produkterna är tunga, stora soffor och mattor på 50 kg och det blir till att hugga in i alltifrån ommöblering av showroom till att släpa produkter för plåtningar.

 

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?

Gina McKee (hon som sitter i rullstol i Notting Hill) eller om man fick vara lite mer drömmande orealist så säger jag Cate Blanchet.

 

Skönhetsprodukter som vi alltid hittar i din necessär?

Clarins Beuty Flash Balm. Ett micellärt vatten, just nu använder jag ett från Decléor.

Blomkonstnären Poppykalas och Malin för deras unika samarbete "Secret Garden Collection"

Layered populära matta "LEVELS"

Kan du gå igenom en vanlig arbetsdag för dig?

Det ser väldigt olika ut. Det kan vara alltifrån att vi är hos våra leverantörer och produktutvecklar eller följer upp vår produktion till att vi plåtar en ny kollektion. Men oftast så är jag på vårt kontor med mina åtta härliga och duktiga kollegor. Det blir oftast två, tre interna eller externa möten om dagen och däremellan så är jag bollplank till mina kollegor. Det kan röra alltifrån inköp, marknadsfrågor, ekonomi, sälj eller design. Däremellan så försöker jag klämma in ett yogapass några dagar i veckan.

 

Det bästa med att driva eget?

Att få bestämma själv hur man vill göra saker. Alltifrån till hur en design ser ut till hur man vill driva företaget som helhet. Det är dock samtidigt den största nackdelen för jag är van att arbeta i team och ibland känns det ensamt att driva något själv. Jag har dock världens duktigaste team på Layered som tar större och mer ansvar hela tiden så utvecklingen går åt helt rätt håll.

 

Om du fick drömma, i vems hem skulle du helst se Layereds mattor?

Svår fråga, har ingen speciell person jag kommer på så passar gärna på denna!

 

Hur spenderar du helst en ledig dag?

Nära blommor och natur som avrundas med en kulturaktivitet.

 

Om du skulle få bjuda in fyra personer, levande eller döda, på middag – vilka skulle det vara och vad skulle du bjuda på?

Jag skulle bjuda in mina mor- och farföräldrar för att få en bättre bild av vilka de var. Två av dem har jag aldrig träffat och de andra känner jag bara från att jag var barn. Får nog bjuda på en av mina husmanskosträtter för att inte chockera dem alltför mycket med smakerna.. ; )

 

Vart ser du dig själv om tio år?

Att jag fortsatt arbetar som kreativt ansvarig på Layered och att det har vuxit till sig till ett stort designföretag som ligger i framkant både rent estetiskt samt inom hållbarhet.

Har du en go to- outfit? Om ja, vad är det?

Nej men det borde jag skaffa mig! Skulle definitivt spara en del tid.

 

Bästa inredningsbutiken i världen?

Svåårt. Jag är så sjukt kräsen så jag har ingen uppsjö men skulle säga Nilufar Gallery i Milano.

 

Favoritmöbel i hemmet?

Vårt superstora och galet tunga matbord från rumänsk designerduo som heter Materia.

 

Beskriv dig själv med tre saker

Blommor, champagne, take away kaffe 😉

 

Det mest intressanta som du läst eller sett senaste veckan?

Upptäckte efter tips från en kollega ”Arkitektens hem” på SVT. Kända arkitekter som berättar om deras egna hus och hur det tillkommit. Jättespännande och samtidigt mysigt program.

RELATED
Reactions