Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Fashion

2019-12-20

Allt om vårens största modetrender 2020

Her Hour spår modeåret 2020!

 

 

Getty Images

 

Bottega Veneta

 

VÄSKOR I STORLEKEN STÖRRE

För varje säsong som går har väskan krympt och blivit minimala varianter av sitt forna jag. År 2019 nådde vi kulmen där väskorna mer såg ut som halsband än något man faktiskt kunde konka saker i. Men i vår gör vi en 360 och satsar istället på väskor i storlek XXL som får ta allt strålkastarljus. Äntligen har man plats med dator, lunchlåda och träningskläder i väskan -det är coolt att vara funktionell igen!

 

Rochas, Louis Vuitton & Bottega Veneta.

 

LÄDER I FÄRG

Läderplaggen går aldrig ur tiden men ändrar skepnad, färg och form med årens gång. På SS20-visningarna syntes den färgglada läderstassen frekvent på catwalken med mustigt röda rockar, chockrosa byxor och skogsgröna detaljer. För att plocka flest stilpoäng kombinerar du de färgglada läderplaggen med varandra i gammal hederlig color block-manér.

 

Baum-und-Pferdgarten

 

Hanna MW och Hanna Stefansson stylar Baum und Pferdgarten till stranden respektive storstan.

 

HOT PANTS

Om de knälånga Bermuda-shortsen gjorde comeback i somras är det dags för det exakt motsatta SS20. Minishortsen, eller hot pants, gör storslagen entré och stylas snyggast med en matchande överdel. För den som inte vågar sig ut på stan med stjärten bar är det en perfekt semesterlook på valfri badort.

 

 

 

CLUTCHENS ÅTERKOMST

Vi vrider tillbaka tiden ett decennium och grabbar tag i clutchen igen. Den aningen opraktiska väskan är en snygg detalj som kommer att agera vapendragare på vårens alla fester. Bottega Venetas “Pouch” har hittills varit enväldig härskare i kategorin clutch -men till våren ser vi bland annat Isabel Marant, Miu Miu och Marc Jacobs göra sina tolkningar på clutchen.

 

Gucci.

 

LOAFERS MED KLACK

Gucci har varit pionjärer i att anamma den amerikanska preppy-stilen som kommer att slå stort i vår. Den som försiktigt vill ta sig an stilen är första steget helt klart att damma av sina gamla loafers med klack. Skon stylas med en snygg, sportig strumpa för att skapa skarpa kontraster.

 

 

KNASIGA HATTAR

Hattar, även kallad det snabbaste sättet att rädda en hårdag, kommer nu även vara det snyggaste sättet att komplettera en outfit med. Allt ifrån morfars gamla keps, till syrrans bucket hat eller varför inte en rykande färska fiskehatt från Rejina Pyo? Det finns en variant för varje hjässa!

 

 

ÖVERDIMENSIONERADE BYXOR

När det gäller vårens byxor är överdimensionerat ledordet. På catwalken syntes byxor som både satt löst i midjan och var vida från höften till anklarna, egentligen var det byxor som mest kunde liknas vid tält. Känner du dig inte helt bekväm i att gå runt som en vandrande camping är det precis lika trendigt med gamla hederliga flare jeans.

 

 

tropiskamönster

 

TROPISKA MÖNSTER

År 2020 bär vi upp naturens skönhet i form av plagg i tropiska mönster. Trenden är fylld med statementplagg som gör att du slipper all krånglig styling. Det räcker med en klänning i palmbladsmönster, ett par nätta flipflops och en clutch under armen för att få till en stilsäker stass.

 

RELATED
Reactions

  • […] ”För varje säsong som går har väskorna krympt och blivit minimala varianter av sitt forna jag. År 2019 nådde vi kulmen där väskorna mer såg ut som halsband än något man faktiskt kunde konka saker i. Men i vår gör vi en 360 och satsar istället på väskor i storlek XXL som får ta allt strålkastarljus. Äntligen har man plats med dator, lunchlåda och träningskläder i väskan -det är coolt att vara funktionell igen!” –Her Hour […]

    Reply
  • […] veckor sedan skrev Uchenna en artikel i Her Hour om vårens stora trender inom mode som ni hittar här. Jag tänkte också svänga ihop ett liknande inlägg, men istället välja ut mina personliga […]

    Reply