Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Trend

2020-01-07

Mikrotrenderna vi kommer se under 2020

 

Är 2020 året du känner för att prova något nytt stilmässigt? Jag har nosat upp fem mikrotrender som är perfekta att prova om du känner för att göra en liten förändring men fortfarande vill kunna kombinera din befintliga garderob och personliga stil.

 

QUILTED

Foto: Blanca Miró & Maren Schia 

Stine Goya / House of Sunny

 

Många mikrotrender växer fram från våra skandinaviska modehus och man kan alltid lita på att street style-scenen är snabba på att plocka upp dem. Min bästa go to när det kommer till att hitta nya, spännande trender är förstås Instagram. Plagg med quiltad yta är en trend som smög sig på under 2019, bland annat såg vi det den hos våra danska favoriter Baum und Pferdgarten, Ganni och Stine Goya och jag lovar att vi kommer få se mer quiltade plagg under 2020!

 

ZIPPERS 

Foto: Pinterest & Acne Studios 

 

Senaste säsongerna är det koftan som stått i fokus men den här säsongen hämtar vi istället inspirationen från männens garderob. Stickade tröjor med en dragkedja halvvägs är ett plagg alla behöver i sin garderob kommande säsong. Förra året snodde vi sandalerna från herrarna, det här året är det alltså stickade tröjor som gäller!

SUITS 

Foto: Matilda Djerf / Kostym, Asos

 

2019 har varit ett bra år för kostymer och 2020 kommer inte bli annorlunda. Kollektionerna för kommande säsong är fyllda av kostymer. Enfärgade, mönstrade eller kritstrecksrandiga – det finns något för alla! (Det här är min personliga favorit på trendkartan). Ett tips är att leta vintage och second hand efter kostymer, det brukar finnas riktiga guldkorn att hitta.

 

MINI BAGS

 

Miniväskan fortsätter ta för sig som den populäraste modellen och de kommer i en mängd olika färger, mönster, material och prisklasser att välja på. Själv hade jag nog satsat på att slå två trender i en. Miniväska + reptilmönster = sant?

 

BOYY Boutique / ATP Atelier

Foto: Atp Atelier & Darja Barannik 

 

 

PÄRLOR 

Foto: Pinterest 

 

En trend som varit populär ett tag nu och som kommer fortsätta växa är pärltrenden. Styla dina pärlor med tunnare guldkedjor eller lager på lager av halsband. Det här är också en trend som är perfekt att leta efter second hand, det brukar vara en riktig skattkista!

RELATED
Reactions