Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2018-11-26

Min stil – Anna Winck: “Jag har nästan aldrig köpt nyproducerat”

Anna Wincks stil är färgstark och lekfull. Och vi kan inte låta bli att imponeras över hennes garderob som nästan enbart består av vintage.

 

 

BERÄTTA LITE OM DIG SJÄLV 
Jag kommer från Helsingborg, där bodde jag fram till jag blev 19 år tillsammans med min mamma och min syster. Min pappa gick bort när jag var liten, men ändå ser jag bara tillbaka på min barndom med glädje, trots vår stora förlust.

Mina drömmar framöver är att kunna resa med mitt arbete. Hade gärna velat jobba mer inom tv också, så roligt att jobba med stora produktioner och utstickande karatärer med egna viljor och stilar.

 


VAD LEDDE DIG IN I MODEINDUSTRIN?

Jag fick tidigt upp ögonen för loppis- och secondhandfynd. När jag fyllde 15 år sprang jag slaviskt runt på loppmarknader och stod först i kön för att få de bästa fynden. Efter de åren blev jag som besatt av vintage och har sedan dess nästintill aldrig köpt nyproducerat.

 

 

KAN DU GÅ IGENOM EN VANLIG ARBETSDAG FÖR DIG?
Just nu arbetar jag med Idol, TV4 kioskvältare som sänds på fredagskvällarna. Jag assisterar stylisterna Julian Hernandez och Madeleine Billman under hela hösten. Dagarna som stylistassistent ser väldigt olika ut. Jag får göra allt från att springa på stan och handla diverse skor och smycken till idolerna, till att vara i idolstudion och rodda för programmet. Det är verkligen så lärorikt, men framför allt roligt precis hela tiden. Efter idol kommer jag rivstarta med stylisten Hanna MW som hennes assistent – är otroligt jäkla peppad för det också!

 

FAVORITRESMÅL DU ALLTID ÅTERVÄNDER TILL?
Paris, alltid Paris. Älskar maten, rödvinet och framför allt trumvirvel alla vintagebutiker.

VEM ÄR DIN STILFÖREBILD OCH VARFÖR?
Jag inspireras av väldigt många kvinnor, men några absoluta favoriter är Blanca Miro, Anne Johannsen, Stephanie Broek, Hanna MW och Frederikke Thiberg. Alla väldigt färgstarka karaktärer som utmanar och leker med sin egen stil.

 

FÖR TILLFÄLLET, FINNS DET NÅGRA STILAR/TRENDER SOM DU ÄLSKAR? HATAR? 
Älskar mönster– och färgmixen som vuxit fram – och att folk vågar mer. Hatar är ett så starkt ord, men är nog lite trött på halvdåliga kopior på Eytys och Balenciaga platåform dojjan.

ETT ÖGONBLICK DU SKULLE VILJA UPPLEVA IGEN?
En stund med min pappa. Spelar ingen roll vad vi hade gjort: ätit glass, läst en saga, sovit. Bara fått vara med honom hade betytt allt.

 

BÄSTA RESTAURANGEN I STOCKHOLM?
Gud, jag är så ny i Stockholm att jag inte vågar sätta den än. Men kan verkligen rekommendera tryffelpastan på Pane Vino. Herregud alltså.

 

BESKRIV DIN STIL MED TRE ORD
Färgglad och väldigt mönster- och stilmixad.

 

DRÖMYRKE SOM BARN?
Förskolelärare.

DET MEST INTRESSANTA SOM DU LÄST ELLER SETT SENASTE VECKAN?
Oj, det var svårt. Jag såg “i huvudet på en mördare” för ett tag sedan, så obehagligt.

 

VEM SKULLE SPELA HUVUDROLLEN I FILMEN OM DITT LIV?
Min syster. Hon kan mig utan och innan.

 

SKÖNHETSPRODUKTERNA SOM VI ALLTID HITTAR I DIN NECESSÄR?
Ansiktskräm från Nouri, foundation från Dior, puder och rouge från BareMinerals, mascara från Clinique och highlighter från Toofaced.

HUR SPENDERAR DU HELST EN LEDIG DAG?
Med min pojkvän. Han reser sju månader om året och vi får därför inte alltid jättemycket tid för varandra. När vi väl är lediga ihop vill jag gärna käka en mysig frukost ute, strosa ihop på stan eller ta en promenad i parken. Fikar gärna kardemummabullar på en uteservering tillsammans med honom också, haha!

 

VART SER DU DIG SJÄLV OM TIO ÅR?
Fortfarande kvar i Stockholm (eller Köpenhamn) med Kevin, jobbar med det jag älskar och har två barn. Och en hund!

 

Vem: Anna Winck
Ålder: 26
Gör: Just nu stylistassistent på Idol
Familj: Pojkvän Kevin och katten Albert.
Bor: Stockholm, Vasastan.
Instagram: @mademoisellewinck

RELATED
Reactions