Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Wedding

2019-02-10

En inblick i Elin Molimentis drömbröllop vid Comosjön

Vad har Elin Molimenti och John Legend gemensamt? Svaret är ett romantiskt bröllop i den anrika 1400-talsvillan, Villa Pizzo, intill Comosjön. Elin och hennes numera man André förlovade sig i Paris augusti 2017 i taksviten på Shangri-La Hotel Paris. I September året därpå gifter de sig i Villa Pizzo vid Comosjön, ett bröllop som var både vackert och intimt. Jag har frågat ut Elin om nervositet, gästlista och hennes brudklänning signerad Valerie.

 

Bröllop i Italien

– Vi förlovade oss i Paris så det stod egentligen alltid mellan att gifta sig i Frankrike eller Italien, men då André har bott många år i Italien och det ligger honom varmt om hjärtat föll valet tillslut där. Vi är från olika delar av Sverige och ingenting i Stockholmsområdet kändes rätt så det föll sig naturligt att vi började titta på ställen utomlands.

– När jag började söka runt på olika platser för bröllop så trillade jag över John Legend och Chrissy Teigens fantastiska bröllop vid Comosjön och kände bara ”WOW, här blir det”. Ganska snabbt därefter spikade vi datum och bokade den fantastiska villan – Villa Pizzo.

“Jag ville slappna av, lämna över kontrollen och känna mig som gäst på mitt eget bröllop”

Gästlistan

– Vi visste från början att vi ville ha ett litet och intimt bröllop så gästlistan var egentligen ingen utmaning. Vi var väldigt hårda och fick banta ner den lite men i det stora hela var det inga problem. Vi båda känner mycket folk men vi ville begränsa oss till att bara ha de absolut närmsta. Det var viktigt för oss att vi skulle ha lika mycket tid till alla våra gäster och att det skulle kännas intimt och familjärt.

 

– När vi satte oss med gästlistan märkte vi att vi hade ungefär 50/50 med gäster, jag hade möjligen 10 personer mer än André men annars var det väldigt jämt. Vi försökte tänka att ”om någon ringer och vill ses i morgon ska man vilja säga ja” – så nära relation ville vi ha med våra gäster.

Bröllopsklänningen

– Jag började med klänningen nästan direkt efter förlovningen. Jag ville ha god tid på mig och känna mig helt lugn över klänningen inför bröllopet. Att det skulle bli en klänningen designad av Valerie var en självklarhet då jag burit hennes klänningar länge och vi har blivit goda vänner med åren. Det första hon sa till mig var att vi skulle göra min drömklänning – och så blev det. En helt oväntat modell från vad jag hade föreställt mig från början men det kändes så rätt från första gången jag provade den. Allting är gjort för hand och vi lyckades verkligen skapa min drömklänning.

 

– Vi jobbade med klänningen nästan hela året och gjorde om och utvecklade den hela tiden. Med tanke på att den är designad just för mig är den så otroligt personlig. Att det dessutom är en nära vän till mig som designat den gör det hela ännu mer speciellt. Allt med mitt bröllop har involverat människor som verkligen kan sin sak och varenda detalj är planerad och genomtänkt.

Planera bröllop utomlands

– Bröllopskoordinator! Jag hade aldrig klarat av att planera det här utan vår bröllopskoordinator Fanny Staaf. Jag kände redan från början att det här var ju vår fest och jag ville vara närvarande, inte behöva planera och vara stressad över den. Jag är så glad att vi tog hjälp, vi var i trygga händer under hela året. Fanny hade koll på allt och skötte bokning av location, all kontakt med leverantörer, mat, blommor, tekniker – rubbet! Det är så många detaljer som man inte ens kan föreställa sig behöver ordnas. Och viktigast att komma ihåg? De tar betalt för ALLT extra. Jag tror vårt bröllop blev tre gånger så dyrt som vi räknat med och vi gick över budgeten flera gånger under året.

 

– Fanny var väldigt professionell och ett fantastiskt stöd för oss båda under året. För mig var allt bara oerhört personligt hela tiden så det var skönt att ha någon att lita på och luta sig tillbaka mot. Att gifta sig utomlands är svårt. När man inte är på hemmaplan försvinner ju tryggheten av back up, man kan inte bara köra till Ikea och köpa till något som eventuellt fattas. Vi flög dessutom ner florist och fotograf. Jag ville inte lägga energi på att fixa med saker på plats när man lagt så stora summor på bröllopet. Jag ville slappna av, lämna över kontrollen och känna mig som gäst på mitt eget bröllop.

 

Vad var du mest stressad över?

– Jag tror att jag var mest stressad över gästerna. Jag ville verkligen att alla skulle ha det så bra som möjligt. Vi hade beställt otroligt mycket mat och lagt tid och kärlek på menyn vi serverade för att det skulle kännas generöst. Vi lämnade över allt till de som kan sin sak och är proffs så jag var faktiskt inte nervös över något specifikt. Så klart är man nervös över hela situationen men det hör ju till. Och löftena. Det var stort, och tårfyllt haha.

Något ni i efterhand känner att ni kunnat skippa?

– Allt som var där den dagen skulle vara där. Det var väldigt genomtänkt och vi visste från början att vi ville ha ett typiskt Italienskt bröllop. Vi ville vara utomhus, garantera bra väder, bjuda på fantastisk mat och ha fri bar. När jag ser tillbaka på den helgen finns det ingenting som jag tycker känns onödigt eller som vi hade kunnat strunta i. Vi spräckte budgeten flera gånger men i slutänden var det ju värt varenda krona.

 

Dina tre bästa tips om man funderar på att gifta sig utomlands

  • Ta hjälp! Och tänk på att det kommer med största sannolikhet kommer kosta två gånger mer än vad du räknar med, haha!
  • Börja planera i god tid. Det kommer kännas bättre och minska stressen.
  • Ta in offerter från olika företag och jämför prisförslag. Det finns flera småsaker man inte ens tänker på kostar extra och det kan vara bra att få en helhetsbild från olika företag.

 

 

 

Foton av Isabelle Hesselberg

 

RELATED
Reactions